mandag 18. juni 2012

Hjemmelaget (og sunnere) godteri

Av Therese

Disse godterikulene var en kjempesuksess hos de små (og større) her i huset, inntil jeg gjorde den bommerten å fylle en hel julekalender med dem... Først nå, 1,5 år senere, har jeg gjeninnført dem. Lær av mine feil! Heldigvis tas de imot med like stor begeistring nå som da. Godteriet er fritt for tilsetningsstoffer og raffinert sukker, og inneholder dessuten en sak eller to som er beint fram sunt. Ikke verst.
Oppskriften (som jeg ikke husker hvor jeg fant, dessverre, og som jeg muligvis kan ha endret på en gang eller to...) er som følger:

Daddelkuler
100 g tørkede, økologiske, steinfrie dadler
1 ss KALDPRESSET ekstra jomfru kokosolje
15 g kokosMEL
1 knivsodd vaniljePULVER
10 g RÅ kakaopulver

Blendes i kjøkkenmaskin, rulles til kuler, rulles i kokosmasse, sesamfrø med skall el.l., avkjøles.

Legg merke til det som er UTHEVET - dette er ingredienser du må skaffe på helsekosten og må ikke forveksles med vaniljeSUKKER, Delfiafett o.l.

Enjoy!



4 kommentarer:

Eira sa...

Kokos + sjokolade = <3

Mona sa...

Mmm, så dejligt!

Jeg lavede noget lignende for nylig; ingen opskrift, men noget i denne retning:

2 poser bløde dadler
en stor håndfuld revet kokos
en håndfuld sesamfrø
3 store spsk. crunchy jordnøddesmør
2 store spsk rå kakaopulver
en håndfuld valnødder
en håndfuld mørke rosiner
en sjat tidselolie
- blendes og formes i fine faconer.

Vi lavede trekantede 'bjerge' som fik sorte/natural sesamfrø på bunden og kokosflage'sne' på toppen. De var altså ret gode, når jeg skal sige det selv ;) - og SÅ meget bedre (og friskere) end dem man køber.

Jordnært sa...

De skal jeg prøve!

ninabakke sa...

NamNam :) Godterikuler er veldig godt!