mandag 14. juni 2010

Restesmoothie

Av Therese

Ethvert hjem burde vært utstyrt med en juicepresse og en blender. Ikke bare er egenlaget juice og smoothie godt og sunt, det er også pengebesparende. Det er nemlig en genial måte å få ryddet opp i kjøleskapet på.


Slatten kål? Blaute gulrøtter og appelsiner? Halvvissen brokkoli? Mmmmmmmmmmm :)
Så lenge maten ikke er muggen er det intet i veien med den, det er kun våre kulturelt pregede preferanser mht konsistens og utseende som sender masse god mat i søppelet.


I dag hadde jeg f.eks. nettopp noen bløte gulrøtter og appelsiner og en brokkolikvast som hang kraftig med hodet. Gulrøttene og brokkolien juicet jeg og helte opp i blenderen sammen med saften fra 2 av appelsinene. Videre hadde jeg oppi 1 eple som hadde begynt å rynke seg (bruk gjerne steinene også, det er sunt), 1/4 mango som også krøllet seg fint i pelsen, 1 kiwi, 2 cm finhakket ingefær, 2 spsk frosne bær, 1/4 avocado, 2 spsk sunt kokosfett, 1 neve frisk spinat. Sikkert noe mer også som allerede er glemt - jeg bruker ikke oppskrifter på smoothiene mine, men tar det jeg har. Jeg spedde på med litt hjemmelaget mandelmelk, men vanligvis bruker jeg butikkjøpt rismelk hvis jeg har behov for mer væske.
Lite væske = tykkere konsistens. Dette skulle bli frokosten min, så jeg laget den tykk, helte over hjemmelaget kornblanding (oppskrift kommer senere) - og åt.  
Smoothien blir søt av appelsin, gulrot, mango, eple og ris- el. mandelmelk. Ønskes den likevel søtere, kan det helles bittelitt agavenektar el. honning over.
NAM.

4 kommentarer:

Levrått.com sa...

Åh, så godt det så ut. Jeg pleier også å ta en opprydding i kjøleskap og fryser en gang i uken for å lage smoothie av. Nå skal vi ut for å plukke urter til å ha i smoothie.

Ha en flott dag

Tussa sa...

Nam!Vi lager også masse smoothies,men jeg skal jammen bli flinkere til å lage "restesmoothie".

Anonym sa...

Ser kjempegodt ut!! En skikkelig styrkedrikk :) Tror jeg må skaffe meg en saftpresse.
Ellen

okohagen sa...

Så lurt! Jeg sto med noen dvaske gulerøtter her forleden og lurte på hva jeg kunne bruke dem til. De begynte å lukte litt muggent, så de gikk i bio-søpla, men neste gang går de rett i saftsentrifuga!