mandag 28. juni 2010

Rabarbrapai med smuldredeig


Av Therese

Her kommer som lovet oppskrift på en kanongod rabarbrapai. Jeg er ikke noe særlig glad i å grisle med deiger, så denne 'bunnløse' paivarianten er perfekt for meg.

700-800 g skylt rabarbra
1 dl rårørsukker
3 ss hvetemel
Stilkene deles i to på langs og kuttes i biter. Ingrediensene over blandes godt, og legges i smurt ildfast form.
Smuldredeig
2 dl hvetemel
1 dl rårørsukker
1 ts kanel
125 g ekte smør
1 dl hakkede valnøtter
Bland alt det tørre, og smuldre inn smøret med fingrene. Fordel deigen over rabarbraen, og stek den på midterste rille i ovnen. Den bør stå ca. 40 minutter på 200 grader. La formen stå i ovnen til det bobler langs kantene, og paideigen er sprø og gyllen.
Paien ser ikke ut av mye, men er fantastisk god. Noen liker å spise varm rabarbrapai med is eller krem. Jeg foretrekker den naturell, og synes faktisk den er best kald.
Anbefales!
(bilde lånt fra nrk.no)

2 kommentarer:

Svanemor sa...

Den skal jeg lage!:)

Mia sa...

Den skal jeg også lage! Naminamm. Takk for oppskriften:)
Hilsen Mia