Middag ute i det fri! Vegetarpai med baguetter og hummus.
Paideigen:
- 3 dl hvetemel
- 100 g margarin
- 3 ss vann
Fyll:
- 1 stor squash
- 4-5 vårløk eller 1 purreløk
- hvitløk (etter smak)
- soltørkede tomater
- sopp (ca 2 ferske)
- 3 egg
- 3 dl melk
- salt og pepper (etter smak)
- evt en god bunt fersk basillikum
- 2-3 dl revet ost
Vask og skjær grønnsakene og fordel ned i paien. Jeg hadde noen aspargestopper i kjøleskapet som jeg la oppå - vegetarpai kan lages av det du har liggende i kjøleskapet. Smak deg frem!
Visp egg og melk lett sammen. Så tilsetter du hvitløk og krydder etter smak. Hell dette over grønnsakene.
Så strør du på osten - vips ferdig!
Stek paien ved 200 grader i ca 30 min.
Som bildet viser hadde jeg bare skivet ost i huset. Det går greit, men paien blir ikke like fin..
I tillegg serverte jeg baguetter stekt i olivenolje med geitost og hummus. Ja, jeg serverte denne retten på lørdag, he he. Som mandagsrett er det kanskje bedre med en salat... Men her er Ingrid Espelid Hovigs herlige hummus:
- 1 boks kikerter (400 g)
- 2 hvitløksbåter (jeg bruker litt ekstra...)
- 2 ss sennepsfrø
- 1/2 dl olivenolje
- 2 ss presset sitronsaft
- 2 ts salt
- 1 - 2 krm kajennepepper
- 2 - 3 ss vann
God til brød og knasende grønnsaker!
God appetitt!
2 kommentarer:
Den der tror jeg at jeg prøver meg på i morgen!Det ser kjempegodt ut:)
hei,
fantastisk bloging om kjøttfri mandag, dere gjør en fantastisk jobb.JEg skal prøve din pai. Hommous elsker vi allerede! Og falafel, spiser dere det?
Du spurte en gang om disse kokosnøtt fuglemat holderne....
http://hardangerzenliving.blogspot.com/2010/01/winter-wonderland.html
Åpne nøtta, spis innmaten. Borr tre hull i en trekant formasjon. Heng opp. Den surrer litt, men da får fuglene en tur på karusell...
Den andre siden av kokosnøtta, den med hull, er en genial sandkasse kopp.
God vår!
Legg inn en kommentar