søndag 5. september 2010

En gave - Boken (med stor B)

av Ellen

min ugressplukkende nabo og venninne introduserte meg for en fantastisk bok for 1 år siden.
"Matsprell" av Inger-Lise Østmoe, Kari Bay Haugen og Anne Siri Brandrud. Siden da har jeg lett og lett etter denne skatten - men umulig å oppdrive.. Og så kom hun innom etter ferien, med hekletøy og en gave! Eller skal jeg si GAVEN :) Tusen takk Hege! Du er en super knupp!

Boken er skrevet på bakgrunn av et program på NRK P1 som het "Naturens verden". Ingrediensene i boka er ugress, trær bær, sopp og planter du finner over alt. Den handler om å benytte seg av det du har rundt deg, turglede og matglede. Jeg vet vi er mange bloggere som forsøker oss på en hjemmelaget og selvplukket husholdning - til dere vil jeg virkelig anbefale boka.Vi hadde planene klare om å lage saft av geitrams i år. Men da jeg kom hjem fra Frankrike var de ferdig blomstret og jeg var nok en uke forseint ute... Men neste år! Sjekk den lekre fargen på den safta! Mmmmmmm :)


Fra bokomslaget:
"Dette er en sprelsk kokebok for alle matglade turgåere. Med utgangspunkt i de populære radioprogrammene til NRK P1 - Naturens Verden - har naturkokken og soppeksperten Inger-Lise Østmoe laget en bok med kjente vekster, trær, bær og sopp i våre nærområder, men med vekt på ukjente og overraskende smakskombinasjoner. Bjørkesorbet, kantarelldram, blomstersalat eller granskuddsirup, bare for å nevne noen. Temaene i boka dekker alle årstidene fra tidlig vår til sen høst med verdifulle tips om sylting, tørking og frysing for vintersesongen. Programlederen Kari Bay Haugen og matkultur-eksperten Anne Siri Brandrud bidrar selvsagt i boka med gode historier og egne oppskrifter."

Finner du boka: kjøp den! 

2 kommentarer:

Peacemaker sa...

Mange takk for tipset! Ser det er flere biblioteker som har den. Reservert! :D

Tussa sa...

Denne skal jeg gå på jakt etter på biblioteket!Takk for tips:)